Смях в залата: Жълт вестник бълва комични нелепости за Гришо



30-11-2011 17:33 | Николай Драгиев

Един от родните таблоиди - вестник "Шоу" оправда своето наименование като опита да оплюе най-талантливия български спортист в момента Григор Димитров. Шоуменските им похвати наистина са забележителни, тъй като в сравнително краткото си съчинение, вестникът успява да сътвори изключително забавни бисери, които дори не са по-силите на "най-подготвените" кандидат-студенти.

Фамозното съчинение, озаглавено "Гришо Димитров пред фалит", започва с комичен гаф още в първото изречение. Според "Шоу" на официалния сайт на ATP пише, че "Само за 2011-а приходите на Григор на сингъл и двойки надхвърлят $550 000". Естествено, това няма как да е вярно, тъй като става въпрос за цялата кариера на Гришо до момента и за всеки знаещ дори 1 изречение на английски, не би било проблем да го разбере във въпросния сайт.

В общи линии материалът обяснява как Гришо е изхарчил въпросния 1 милион лева за телефони и часовници и това е довело фамилията му до пълен фалит. На едно място се споменава как бил бесен на родителите си, а в същото време сам изхарчил парите.

Противоречията не свършват дотук. Авторът хем пише, че семейството нямало как да плаща на треньора Питър МакНамара и той е изоставил Гришо, а след това че МакНамара е уволнен.

Тоталният хит от драсканицата е, че Гришо се "големеел" с нова гордост от "света на телекомуникациите", а именно IPhone 5. Чудно как е възможно това при положение, че от компанията Apple, такъв модел никога не е пускан официално в продажба.

"Шоу"-то продължава с откровението, че Димитров е "фалирал" и заради страстта си към слънчевите очила, от които имал 10 чифта, а те "на разпродажба" стрували 100-200 долара. Той обаче смятал за "унизително" да пазарува от разпродажба.

След серията забавни писания материалът приключва с дълбокомисленото заключение, че тази година Григор ще навърши 20 години, а на тази възраст Рафаел Надал и Роджър Федерер отдавна били пораснали (вероятно заради липсата на IPhone 5).

Разбира се, това творение не трябва да бъде приеман като нещо скандално или обидно за Григор. То е нещо забавно и авторът трябва да бъде похвален, тъй като да измислиш толкова бисери за няколко реда, е възхитително постижение.

Искрен Минчев




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини