"Силен финал" за Джокович в Студентски град



30-11-2011 04:30 | Николай Драгиев

Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович изненада София с неочаквана визита, която започна късно в понеделник. Сръбската мегазвезда пристигна по личната покана на Силвестър Сталоун, за да участва в продуцирания от него екшън "Непобедимите 2".

Филмът се снима вече два месеца в България. Джокович играе себе си в лентата. Веднага щом кацна в София, тенисистът бе заведен в Киноцентъра в Бояна да види декорите - няколко улици от Ню Йорк, чието построяване излезе 5 милиона долара. Пред реалистичната гледка Джокович ахна: "О, Боже! Все едно съм в Ню Йорк!"

Ноле бе настанен в "Гранд Хотел София", но прекара едва три часа там в нощта срещу вторник. Сърбинът се отдаде на забавления по софийските казина и клубове.

Световният номер 1 предизвика невиждана еуфория в клуб "Бедрум" на жълтите павета. Той влезе в стилното заведение на пъпа на София към 1,00 в отлично настроение. Преди това хвърли някой долар в съседното казино.

В началото световният номер 1 в тениса не беше разпознат от гостите. В мига, в който някои хора извикаха "Джокович е тук", започна щракането на фотоапарати и телефони. Гидът на Ноле отначало се ядоса на навалицата, като измъмри да не му досаждат, но после отстъпи на народната любов.

Хората бяха шашнати от възможността да се докоснат да изключителния тенисист.

Ноле се забавляваше без охрана.

Раздаде автографи и се снима с всички свои фенове с голямо желание и несекваща усмивка. Със своята сърдечност изненада всички. "Беше позитивен и земен, нетипично за звезда от неговия ранг", споделиха за "Стандарт" от персонала на "Бедрум".

Към 2,00 ч сръбският феномен съвсем се отпусна и се предаде пред партито на "Игор и Иван". Ноле взе микрофона и изпя "Айдемо у планине" на "Биело дугме". И не спря дотук. Последва "Чия си" на македонската и балканска легенда Тоше Проески в дует с водещия на караокето Игор Дамянов. За следващата си вокална изява Джокович избра песен от репертоара на горещите цигански крале "Джипси кингс".

Световноизвестният спортист изви глас на "Воларе". По всеобщо мнение той показа завиден певчески талант. Дори се опита да припява на няколко парчета на български. Визитата му в "Бедрум" трая около два часа, през които Джокович разпусна с шотове и си поръча специално ирландско уиски.

Ноле бе неуморим. Той успя да стъпи и в най-голямата дискотека в Студентски град "Plazza Sofia". Само няколко дни след откриването си, заведението вече може да се похвали, че е посрещнало спортист от световна величина. Джокович беше разпознат веднага от посетителите и те също започнаха да се снимат с него. Според в. "24 часа" финалът за сърбина в Студентски град е бил "силен".

През вчерашния ден обаче като истински професионалист Ноле се отдаде на работа и беше неоткриваем. Той снима цял ден в необитаема сграда до летището.

"Ако много му хареса в София, може да удължи престоя си с един ден и да зарадва феновете на тениса у нас с интервюта", коментира шефът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.

Източник: в. "Стандарт"




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини