Ана Иванович: Първо в топ 10, после и с титли от Големия шлем



26-11-2011 20:08 | Николай Драгиев

Не са били много специалистите, които в началото на кариерата на Ана Иванович са прогнозирали, че сръбкинята ще се изкачи до номер 1 в света. Години по-късно, когато Иванович отдавна не е била в топ 10, също малко са хората, които вярват в повторният й поход към челото.

Самата Иванович е уверена в силите си отново да печели най-големите титли, особено с новия си треньор Найджъл Сиърс.

"С моя треньор планираме дълга подготовка за 2012-а. Целта е да започна още първия турнир от новия сезон в топ форма. Това няма да е лесно, но искам да започна по най-добрия начин в Бризбейн. Първата цел е влизане в топ 10, а след това да преследвам титли от Големия шлем," заяви Иванович.

Иванович разкрива, че не се притеснява от нито една съперница. Сръбкинята е уверена, че може да победи всяка от тях.

"Най-трудният съперник е Серина Уилямс. При нейната игра не можеш да намериш своя ритъм. Мисля че мога да победя всеки съперник," смята Ана.

"Не съм доволна от мястото си в ранглистата в момента, защото съм свикнала да бъда на първите позиции. Искам да печеля турнири, а това значи и по-добро класиране. Имам чувството, че хората гледат на мен като играч, който е номер 1 или номер 5. Когато пък бях на тези места, тогава напрежението бе по-голямо. Вече съм готова да оправдая тези очаквания," убедена е Иванович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини