Яник Ноа: Не ми пука дали Надал ме уважава



25-11-2011 21:47 | Николай Драгиев

Бившият шампион от "Ролан Гарос" Яник Ноа заяви, че думите му за употребата на допинг от испански спортисти са постигнали желаната цел и той е предизвикал световен дебат. Въпреки яростните критики срещу него той продължава да твърди, че в Испания това е честа практика, но и на много други места по света.

"Опитах се да започна един дебат. Няма значение дали говорим за Испания или друга страна. Естествено, че не всички испански спортисти ползват допинг, но дали френските са най-слабите? Не мисля," заяви днес Ноа.

"Минах през това преди 30 години, когато бях на 20. Опитах се да говоря за допинга и всички ми се нахвърлиха. Не мога да отговоря на всички. На чичото на Рафаел Надал Тони, който му е казал да не ме поздравява повече. Но какво ми пука дали ще ми каже здрасти като ме види или не?"

Този път Ноа говори и с конкретни примери свързани с шампиона от "Тур дьо Франс" Алберто Контадор и лекоатлетката Марта Домингес, които бяха хванати със забранени вещества, но оправдани.

Домингес и 14 спортисти бяха заловени при акция срещу допинга в Испания през 2010-а, но след това оневинени. "Колоездачът Контадор бе оневинен от местната федерация, с Домингес се случи същото," ядосва се Контадор.

Яник Ноа задава и конкретен въпрос. "На какво основание един спортист бива определян като такъв, който ползва допинг? Когато взима продукти и започва да тича по-бързо, става по-здрав и това му позволява да се възстановява по-бързо? Или когато тестовете са позитивни?. Отговорът на този въпрос не е еднакъв, в зависимост от страната," смята Ноа.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини