Федерер изненадан от лекотата, с която печели на "Мастърс"-ите



24-11-2011 23:14 | Николай Драгиев

Роджър Федерер записа днес 15-а поредна победа и вече очаква съперника си за полуфиналите на финалния "Мастърс". Швейцарецът не игра особено концентрирано, но победи Марди Фиш с 6:1, 3:6, 6:3 за 109 минути игра.

"Първият сет не бе толкова неравностоен, колкото резултатът показва, а във втория той играе страхотно," заяви Федерер. "В третия сет очаквах той да задържи нивото, но се радвам че направих ранен пробив, което бе много важно. Определено имах проблеми днес по обясними причини и заради играта на Марди."

В неделя Федерер може да грабне шеста титла от заключителния турнир на осемте най-добри. До момента той е спечелил 5 финала и е загубил веднъж срещу Давид Налбандян.

"Изненадан съм колко добре се представям винаги на финалния турнир на ATP. Това са може би най-трудните мачове по време на годината, тъй като играеш срещу играчи от топ 10. В тези срещи няколко удара решават крайния изход," допълни Федерер.

Пред Маестрото се открива възможност и да изравни вечния рекорд на Иван Лендъл от 39 победи на финален "Мастърс". Лендъл има статистика 39-10, а Федерер е с 37-7.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини