Новак Джокович: Нямам думи (видео)



24-11-2011 08:00 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович призна, че срамното поражение с 3:6, 0:6 от Давид Ферер е най-тежката му загуба през 2011. До момента той има 70 победи и 5 загуби в най-добрия сезон от кариерата си.

За да достигне до полуфиналите на финалния "МастърС" Джокович има нужда от победа в 2 сета срещу Янко Типсаревич и трябва да разчита Ферер да вземе поне един сет от Томаш Бердих.

"Поздравявам Ферер за играта. Аз просто сякаш не бях на корта. Това е най-лошият ми мач през този сезон. Направих твърде много грешки, не играх добре. Това е факт.

"Може би това се дължи на дългия сезон. Може би пък е, защото не се чувствах добре на корта. Има и такива дни в спорта и трябва да приемеш загубата.

"Трудно ми е да намеря нещо, което направих добре тази вечер. Нищо не се получаваше. Просто бе ужасно, ужасен мач. Нямам думи.

"Давид игра много добре, няма съмнение. Не му оказах никаква съпротива. Направих толкова непредизвикани грешки и сега статистиката е срамна за мен," анализира сърбинът.

Джокович е спечелил едва 6 мача, откакто спечели US Open през септември. Той отчете, че може би е било грешка да играе за Сърбия за Davis Cup малко след това, когато получи травма.

"Нищо не може да съсипе този сезон за мен. Дори и да не бях стъпил на корта след Ню Йорк, постиженията ми са изключителни. Може би бе грешно да играя за Сърбия, но това бе мое решение. Понякога играя със сърцето си. Може би в тези случаи е по-добре да мислиш с главата," отчете още Ноле.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини