ВИДЕО: Федерер за деня, "в който всичко се получава"



23-11-2011 03:29 | Николай Драгиев

Роджър Федерер оцени победата си с 6:3, 6:0 над Рафаел Надал като една от най-добрите в блестящата му кариера. Федерер я определи като такава на базата на това, че Надал е "може би най-големият му опонент" и заради силата на турнира.

"Това е една от най-красивите ми победи, със сигурност. Имал съм и други подобни мачове, но този път се получи срещу може би най-големия ми съперник.

"В предишни години съм изпитвал на гърба си мощта на Рафа. По подобен начин загуби от него на "Ролан Гарос" 2008," коментира Федерер за най-голямата си победа над Надал - 6:3, 6:0.

"Случи ли се един от нас да започне да доминира на корта, е много трудно да бъде спрян. Ето защо знам колко трудно му бе днес. Това бе един от тези дни, когато всичко в играта ми се получава. На практика мачът за мен бе страхотен от началото до края.

"Винаги съм знаел, че мога да победя Рафа. Въпросът е там, че не винаги се получава. Много зависи и доколко бърз е кортът, това е в моя полза. Може би Рафа не игра максимално добре, но в зала всичко се случва бързо," анализира Федерер.

Оттук нататък Федерер се нуждае от победа срещу Марди Фиш и в полуфиналите на финалния "Мастърс", за да се завърне като номер 3 от новия сезон.

Федерер също така пожела на Надал да излезе от групата като за целта трябва да победи Жо-Вилфред Цонга. "Никога не отписвайте Рафа," посъветва швейцарецът.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини