Анди Мъри: Явно съм влязъл под кожата на Федерер



20-11-2011 08:00 | Николай Драгиев

Анди Мъри се защити от индиректната критика, на която го подложи Роджър Федерер. Швейцарецът заяви, че въпреки добрата си игра на турнирите в Азия през 2011-а, Мъри трябва да се замисли дали това са били най-силните състезания през сезона.

Британският номер 1 спечели три турнира поред и успя да измести тъкмо Федерер от третото място в световната ранглиста.

"Не искам да отнемам нищо на Анди, но дали турнирите в Азия бяха максимално силни през този сезон? Не съм убеден. Новак не бе там, аз също, а в Шанхай Рафа загуби рано," заяви Федерер преди дни.

Мъри, който води с 8:6 на Федерер в общите им мачове, изрази учудването си от коментара на бившия номер 1. "Може би съм влязъл в съзнанието му. Да спечелиш три туринра поред не е лесно - малко играчи са го правили. В Токио победих Рафа и Давид Ферер, който е номер 5. Кой е бил на турнира не е толкова точен фактор. Можеш да победиш само тенисиста, който е пред теб," заяви Мъри.

Мъри също така припомни, че при титлите на Федерер в Базел и Париж, Надал не е играл, а Джокович се е отказал заради контузии. Британецът дори завърши изказването си с доста смела реплика: "Винаги съм обичал да играя с Федерер. Но Роджър не е от играчите, от които съм се страхувал."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини