Гуардиола вдъхновява Тони Надал



17-11-2011 16:20 | Николай Драгиев

Наставникът на Рафаел Надал - Тони разкри че се вдъхновява от подхода на треньора на Барселона Хосеп Гуардиола. Най-известният чичо в света на тениса е голям фен на каталунския футболен клуб, докато възпитаникът му Рафаел Надал е ревностен почитател на Реал Мадрид.

Чичо Тони също така смята, че Рафа не е фаворит за финалния "Мастърс", където условията не се най-подходящи за стила му. "Надал не е сред фаворитите. Мисля че Федерер, Джокович и Мъри са в по-добра форма. Има моменти, когато не можеш да достигнеш най-доброто от възможностите си: Майкъл Фелпс печели по-малко, Тайгър Уудс също губи. Това е законът на спорта," смята Надал-старши.

"Ще работим много здраво Рафа да се върне като номер 1. Той и Роджър трябва да знаят, че тази позиция не им е гарантирана. Просто сега тенисът е много по-оспорван от преди години. 4-5 души могат да спечелят турнирите от Големия Шлем.

Самият Тони Надал прави сравнение по темата с футбола: "Дори Меси, от сега е ясно, че в следващите 5 години ще е сред най-добрите в света. Това, което се случва с Рафа е просто правило в законите на спорта. За да мотивирам Рафа ме вдъхнови Хосеп Гуардиола. Той умее по изключителен начин да анализира и подчертава негативните аспекти."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини