Ники Пилич: Ако е здрав, Джокович е фаворит в Лондон



16-11-2011 09:00 | Николай Драгиев

Един от треньорите изградили Новак Джокович разказа за своите очаквания преди финалния ATP "Мастърс" в Лондон.

Турнирът, който стартира в неделя, събира осемте най-добри играчи през 2011-а година.

"За Новак периодът е труден. Той е номер 1 в света, но почти не играл от септември. Трудно му е, защо изигра огромно количество мачове. Шест-седем седмици отсъствие също не помагат. Той има нужда да се съсредоточи на 100%. Надявам се да бъде в добра физическа форма. Ако той покаже нивото от първите 9 месеца на годината, то той ще бъде главният фаворит," смята Пилич.

"Рафа също не е играл сравнително отдавна. Не знам в какво състояние е той и доколко ще се пази за финала на Davis Cup. Такова дълго отсъствие за него може да се окаже проблем.

"Анди Мъри игра много добре напоследък, но не и в Париж. У дома той е под голямо напрежение от страна на медиите. Те не престават да го питат кога ще спечели турнир от Големия шлем. Психиката никога не му е била силна страна. Въпреки това той е играч от световна класа и всичко може да се очаква от него.

"Федерер играе добре винаги на финалния турнир. В Лондон му предстои защита на титлата. Когато той е в подем, той може да твори чудеса. Смятам, че има отличен шанс да спечели," анализира Пилич.

Според бившия номер 12 Пилич останалите играчи в Лондон нямат особени шансове за титла.

"Останалите участници на турнира, по мое мнение, са по слаби от изброените с поне 25%. Бердих може да победи всеки в даден ден, но трябва всичко да се получава в играта му. Ферер е значително по-добър на открити кортове, където топката лети с 10% по-бавно. Като цяло той винаги е подценяван. Фиш може да покаже добра игра, а Цонга е много опасен," смята още Пилич.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини