Надал и Федерер за първи път в една група



15-11-2011 16:59 | Николай Драгиев

Голямата новина от изтегления днес жребий за финалния ATP World Tour finals турнир в Лондон е, че може да видим не един, а цели два мача между Роджър Федерер и Рафаел Надал. Двамата попаднаха в група "В" и освен в груповата фаза има сериозна вероятност да се срещнат за втора поредна година на финал.

"Всеки може да победи всеки," лаконичен бе Федерер. "Готов съм за турнира. Годината е добра за мен," допълни той.

В групата на Федерер и Надал са още Марди Фиш и Жо-Вилфред Цонга. Интересното е, че и Цонга, и Фиш имат победи срещу Надал през 2011-а. Французинът достигна до успех на трева в Куинс, а Фиш малко по-късно по време на US Open сериите.

През настоящия сезон Надал спечели и трите мача с Федерер - в Маями, Мадрид и на "Ролан Гарос". Той води със 17:8 в общите им срещи. Любопитен факт обаче е, че Федерер е с актив 3:0 в мачовете на финалния "Мастърс" срещу Матадор. Това е обусловено от факта, че Федерер се чувства много по-добре при игра в зала.

Не по-малко интересно е, че Федерер и Надал никога не са играли в една група на заключителния турнир. Това значи, че Федерер 3 пъти е спирал Надал в директен сблъсък за титла или финал. Испанецът досега няма титла от турнира на 8-те най-добри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини