Ноле вдигна бялата кърпа в Париж



11-11-2011 14:09 | Станко Димов

Новак Джокович прекрати участието си на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Париж. Световният №1 изтъкна като причина травма в рамото, която го измъчва от известно време насам. Както е известно тази вечер сърбинът трябваше да се изправи срещу Жо-Вилфред Цонга в четвъртфинален сблъсък в „Берси”, но двубой няма да има.


„За жалост трябва да ви съобщя, че заради травма в рамото няма да мога да продължа участието си в турнира. Направих всичко възможно да мога да играя, но след вчерашния ми двубой положението с рамото ми се влоши”, заяви сърбинът пред официалния си сайт.


„Много съжалявам за всички, които са си купили билети, за да ме гледат. Сезонът за мен беше дълъг и изморителен. Във всичките си двубои играх на върха на възможностите си и сега моето тяло има нужда от почивка, за да се възстанови”, каза още Джокович.


След като пропусна „Мастърс 1000” турнира в Шанхай, Джокович се появи на корта в Базел миналата седмица, където достигна до полуфинал (загуби от Кей Нишикори).


Последният турнир за сезона за Джокович ще бъде в Лондон (20-27 ноември), където ще премери сили с осемте най-добри играчи за сезона.


Отказа на Джокович да излезе на корта днес означава, че неговият съперник Жо-Вилфред Цонга вече е на полуфинал, където очаква победителя от двубоя Давид Ферер – Джон Иснър.

Въпреки травмата Джокович едва ли ще си тръгне от Париж тъжен, тъй като само за участието си получи чек на стойност $1.6 милиона. Това се дължи на бонус от ATP за световния номер 1, който е участвал на почти всички турнири от "Мастърс 1000" сериите през 2011-а.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини