Федерер защити Родик



05-11-2011 09:45 | Станко Димов

Анди Родик се прости с и без това илюзорните си шансове за участие на финалния турнир в Лондон. Това стана факт, след като американецът записа „традиционната” си загуба от Роджър Федерер. Двамата се изправиха късно снощи в двубой от четвъртфиналите в Базел, а местният герой се наложи с изразителното 6:3, 6:2 след само час игра.


След срещата Федерер направи доста любопитно изказване заявявайки, че за първи път от 23 двубоя между двамата, Родик е сервирал слабо.


„Беше труден ден за Анди, той не беше на обичайното си ниво. Това е единственият мач, в който той не сервира добре срещу мен. Мисля, че Анди така и не успя да влезе в срещата”, коментира Федерер, който вече има 21 победи, при само 2 загуби, срещу стария си познайник Родик.


В спор за място на финал Федерер ще се изправи срещу друг свой приятел – Станислас Вавринка. „Разбира се, че съм щастлив отново да съм на полуфинал и да се изправя срещу Стан, срещу когото винаги е трудно”, каза Федерер.


Вторият полуфинал в Базел противопоставя водача в схемата Новак Джокович и японската сензация Кей Нишикори. Ако няма сериозни изненади, то Джокович и Федерер могат да играят на финал в турнира за трета година.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини