Григор Димитров – за срещата с МакЕнроу и сезон 2011



30-10-2011 13:22 | Станко Димов

Григор Димитров вече няколко дни е в България и очаквано спечели интереса на повечето от водещите медии у нас. От екипа на btv направиха интервю с тенисиста ни специално за предаването „Зона Спорт”. Предлагаме ви някои от най-любопитните неща, които сподели Димитров.

ЗА ПОСРЕЩАНЕТО В БЪЛГАРИЯ
Не съм очаквал, че ще бъда посрещнат по подобен начин. Видях как децата тук ми се радваха. Знам какво е да видиш своя идол, бил съм на тяхната възраст и знам колко важно е това за тях. Радвам се, че дойдох и успях да осъществя визитата с децата. Черно море ме подкрепя вече 5 години. Имаше много тежки периоди, в които те застанаха зад мен и аз го оценявам. Надявам се в бъдеще да продължим да работим.

СЕЗОН 2011 И НАЙ-ТЕЖКАТА ЗАГУБА
Разбира се, че ме е яд за много от загубите, за всичките дори. За коя най-много? Тази от Мъри, не, тази от Родик. Определено тази от Анди Родик. Мога да започнa преди това обаче, още от Уимбълдън и загубата от Цонга. Това беше първият мач, в който излязох на корта без никаква тактика. Просто исках да играя и да видя какво ще се получи. Определено съм доволен от избора си. Усещах, че мога да взема този мач.
Като цяло загубих доста мачове, които можех да спечеля. Да загубих на корта, но спечелих важни уроци.

ЗА СРЕЩАТА С ДЖОН МАКЕНРОУ
Двамата се видяхме на US Open, след загубата ми от Гаел Монфис. Спомням си, че бях някъде около корта, когато почувствах потупване по рамото. Обърнах се и видях Джон МакЕнроу. Първоначално си помислих, че се е объркал и е искал да говори с някой друг. Той ме погледна и ми каза: „Здравей, аз се казвам Джон МакЕнроу, приятно ми е да се запознаем”. Аз се стъписах първоначално. Не искам да разкривам всичко, което ми каза тогава. Той е доста небрежен, но уникален човек. Посъветва ме да продължа в същия дух, да не губя надежда. МакЕнроу е един от големите в този спорт точно поради тази причина – че винаги е бил такъв, какъв е. 

ЗА ХОПМЪН КЪП
Участие в този турнир е сбъдната мечта за мен. Преди време съм гледал как играят Федерер и Хингис, как се забавляват на корта. За мен е привилегия да играя с Цвети Пиронкова. С нея се познаваме отдавна. Искаме не просто да играем за България, но и да бъдем горди с представянето си. Ще отидем няколко дни по-рано, за да се запознаем с обстановката. Дано в бъдеще имаме повече възможности да играем заедно с Цвети.

ЗА РАЗДЯЛАТА С ПЕТЕР ЛУНДГРЕН
В началото всичко беше много добре. Той искаше да постигне успехи, които е постигал преди с други тенисисти. Понякога обаче нещата просто не работят, не се получават. И двамата го видяхме и решихме да се разделим. Спокойно мога да кажа, че и до ден днешен с него сме големи приятели. Засякохме се преди няколко дни на турнира в Стокхолм, той ме поздрави, всичко беше ОК. Определено мога да кажа, че не всеки може да работи в всеки. Това е.

АМБИЦИИТЕ ЗА СЕЗОН 2012
Тази година играх доста, включих се на 28 турнира. Най-важното е, че се опазих от контузии. С баща ми и треньора ми Питър Макнамара взехме решение да приключим годината по-рано. Да си дадем 40-45 дни, за да обмислим нещата. Да видим кой къде е сгрешил, да извадим изводи и да се стремим да не допускаме нови грешки. Със сигурност догодина ще играя на по-малко турнири. Не знам на колко точно, но няма да са 28, както този сезон.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини