Карлос Моя: Федерер е най-атрактивният в историята



25-10-2011 13:16 | Николай Драгиев

Легендата на испанския тенис - бившият номер 1 Карлос Моя определи Роджър Федерер като най-атрактивния играч в историята. Според Моя освен добрите резултати, Федерер печели фенове и с впечатляващия си стил.

"За Федерер в момента е трудно да задържи топ ниво на игра за цял турнир. Той играе много добре, но му става по-трудно от преди. Не трябва да бъде отписван," категоричен е Моя.

Моя не пропуска да похвали Новак Джокович за успеха му на US Open. "След победа в 5 сета над Федерер, се очакваше Надал да спечели финала. Но Джокович нанесе тежък удар на двамата си основни опоненти. Това не може да бъде отдадено само на късмета. Но в тениса е така - когато си в добра серия, психологическата ти настройка е отлична и това е много важно. Не виждам причина Джокович да не задържи това ниво и през 2012-а."

Моя има и по-различно мнение за своя добър приятел Рафаел Надал и по-скоро за ролята на чичо му Тони. "Да, Тони е много важен за Рафа. Той обаче щеше да бъде гений и без подкрепата на чичо си. Той има всичките нужни качества затова."

Моя залага на Анди Мъри като човекът, който може да спре доминацията на Джокович, Надал и Федерер.

"Определено смятам, че това може да бъде Мъри. Неговите проблеми са психологически. Все пак от три финала в турнири от Големия шлем, не е взел дори сет. Дел Потро също има подобен шанс, може би и Томич."

Попитан кой е най-трудният съперник и кой обича да гледа в свободното си време, Моя признава - Федерер.

"Играл съм 8 пъти с Федерер и никога не можах да го победя. Той е най-атрактивният играч, живял някога. Той има невероятен талант, техника, елегантност. Харесвам и Едберг."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини