Тони Надал: Сезонът за Рафа бе добър



22-10-2011 11:17 | Станко Димов

Треньорът на световния №2 с откровено интервю за представянето на племенника си
Сезонът за Рафаел Надал беше добър, предвид формата на неговия основен конкурент през годината Новак Джокович. На подобно мнение е треньорът на испанеца Тони Надал. Според него Рафа ще намери сили да се справи с трудностите, както го е правел винаги. Ето някои от акцентите, върху които говори Тони Надал пред медиите в Испания:


ЗА ПРЕДСТАВЯНЕТО НА РАФАЕЛ НАДАЛ В АЗИЯ:
Ако трябва да бъда честен турнето в Азия не беше особено добро за Рафаел. В Шанхай той загуби мач, който трябваше да спечели (срещу Флориан Майер). Липсваше му решителност във важните моменти. Като цяло не беше достатъчно агресивен при играта от форхенд и не успя да спечели достатъчно точки от този компонент. Не мисля, че Рафаел се чувстваше комфортно на корта.


Дали съм останал изненадан? Не, напротив. Това (бел.ред. загубите) са нормални неща, още повече в края на един много интензивен сезон. Ранната загуба в Шанхай можеше да се случи и в Токио (бел.ред Рафа игра финал и загуби от Мъри). Трудно е да се играе на финали всяка седмица. Ще ви припомня двубоите за купа „Дейвис” в седмицата след US Open, в които Надал се представи много добре.


ЦЕЛИТЕ ДО КРАЯ НА СЕЗОНА:
Рафаел е много стимулиран да се представи добре до края на сезона. Все още предстоят няколко много важни турнири. Имаме турнир в Париж, Лондон, финал за купа „Дейвис”...Разполагаме с няколко седмици, за да се подготвим добре и Рафаел да навлезе в отлична физическа форма в тези битки. Вярвам, че Рафаел ще преодолее трудностите, както винаги досега го е правел.


РАВНОСМЕТКА ЗА СЕЗОНА И НОВАК ДЖОКОВИЧ:
Сезонът беше много дълъг, интензивен, което няма как да не окаже влияние върху резултатите на Надал в края. Виждате, че сега и Новак Джокович е контузен и пропусна няколко турнира. Натоварването наистина е много голямо. С такъв съперник като Джокович няма съмнение, че сезонът за нас бе добър. Все пак да не забравяме, че Рафаел игра много финали, дори и да загуби повече от тях. Това се случи, защото имахме съперник в зашеметяваща форма.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини