Раонич победи с лекота Григор Димитров



21-10-2011 16:45 | Николай Драгиев

Григор Димитров загуби и четвъртия си за 2011-а година 1/4 финал в ATP турнирите. Той отстъпи след 5:7, 4:6 от Милош Раонич (Канада, №29). Димитров така и не успя да се противопостави на Раонич, който показа много стабилна игра.

По този начин Гришо няма да може да запише нов прогрес в световната ранглиста, където е 70-и, а освен това най-вероятно ще отстъпи няколко позиции от следващата седмица.

До края на годината Димитров ще участва само на още един турнир - във Валенсия. В следващите дни той се очаква да се прибере до България за няколко дни.

Още в първия сет Раонич демонстрира в пълна сила най-доброто си оръжие - началният удар. Той вкарваше по над 70% първи сервис и не даде дори шанс на съперника да помисли за пробив. След като два пъти Гришо се измъкна от ситуация 0:30, при третия случай не успя. Това се случи при 5:5 гейма, когато Димитров изигра много слабо няколко разигравания и на практика подари пробив на канадеца.

Раонич записа 15 уинъра при 9 напредизвикани грешки. Димитров стигна до само 8 печеливши удара с 6 непредизвикани грешки.

В целия мач Димитров така и не успя достатъчно добре да изолира мощния форхенд на Раонич от играта и да се възползва от не толкова впечатляващия му бекхенд.

С началото на втория сет Раонич проби и за него бе повече от лесно да запази този аванс за 6:4. Гарант за това бе началният удар, който той продължаваше да вкарва в 70% от случаите.

И ако за Григор това бе загубен четвърти пореден четвъртфинал, то Раонич достига до четвърти полуфинал през 2011-а.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини