Григор Димитров надигра 28-ия в света



20-10-2011 14:57 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за четвърти път през 2011-а година на четвъртфинал на ATP турнир. Той победи с 6:2, 5:7, 6:1 28-ия в света Хуан Игнасио Чела (Аржентина) в "ATP 250" турнира в Стокхолм.

И в този мач Димитров показа, че не е излекуван от настилката, която го мъчи. Той редовно използваше носна кърпичка в паузите между разиграванията. Въпреки това той надигра по-опитния си съперник, който не се чувстваше особено удобно на бързите условия в залата в Стокхолм.

За малко под 2 часа игра Димитров направи цели 41 уинъра и едва 17 непредизвикани грешки. Това е втората най-престижна победа на Димитров тази година след успех над Маркос Багдатис през пролетта. Тогава кипърецът бе 25-и в ранглистата.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МАЧА!

Първият сет продължи едва 34 минути. Григор показа много рационална, много уверена игра и се възползва максимално от шансовете си. Димитров бързо напипа слабите места на Чела, който очевидно е загубил игрови ритъм, тъй като близо 1 месец не бе стъпвал на корта.

Без особени проблеми Димитров проби за 4:2 в своя полза. Аржентинецът продължи да сипе непредизвикани грешки и с втория пробив в сета, Гришо затвори с 6:2 и получи сервиса в първия гейм на следващата част. За осемте изиграни гейма Чела направи цели 13 непредизвикани грешки при 4 за българина.

Вторият сет започна прекрасно. Гришо бързо проби за 2:0 след фантастично разиграване, в което премина по прекрасен начин от защита в нападение. Това обаче бе само началото на поредицата пробиви. Двамата си размениха общо по 2 пробива до 5:5, когато Чела постигна трети такъв. След това без проблеми изравни резултата, печелейки своя сервис гейм - 7:5.

Началото на решителната част бе чудесно за Димитров, който проби за 3:1 след блестящ минаващ удар от форхенд. Сервирайки пръв в този сет, Димитров с лекота докара нещата до 4:1 за по-малко от 20 минути. Чела съвсем рухна и бе просто фигурант в следващите два гейма.

В спор за първи ATP полуфинал в своята кариера най-добрият ни тенисист ще срещне Милош Раонич (№29). Григор Димитров и Раонич нямат мачове на ниво ATP. За последно те се срещнаха на турнир от "Фючърс" категорията в САЩ, през 2009-а на клей, и българинът се наложи с 6:4, 6:2.

Раонич и Димитров ще играят в петък.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини