Надал: Davis Cup е сбъркан турнир



19-10-2011 21:07 | Николай Драгиев

Рафаел Надал за пореден път изрази възмущението си от формата на турнира Davis Cup. Според него той е загубил своя чар и облагодетелства единствено Международната тенис федерация и спонсорите.

"През тази година ми се наложи да пътувам доста. Върнах се за Davis Cup и прекарах само няколко дни вкъщи. В близко бъдеще може да очакваме положителни промени в календара. Оптимист съм повече отвсякога," заяви Надал.

"Това е сбъркан и грешен формат. Полза от него имат само те (организаторите). Ще представям моята страна не само в този турнир. Ще видим какво ще стане за в бъдеще," поясни Надал, който от 2-и до 4-и декември ще води Испания във финала на Davis Cup срещу Аржентина.

Надал изрази позитивно отношение към сезона си. "Бях на финал на почти всички големи турнири. Спечелих "Ролан Гарос". Ще завърша годината за седми път като номер 2," обоснова се той.

Рафа не пропусна да коментира и ситуацията с Роджър Федерер, който бе изместен от Анди Мъри като номер 3.

"Докато играе с това желание, Роджър все още е в сметките. Няма значение дали е 4-и или 24-и. Ще бъде същото. Ранглистата е важна, но не е най-важният приоритет. Важно е да имаш възможност да печелиш най-големите турнири," заяви Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини