Григор Димитров с отличен старт



19-10-2011 13:14 | Станко Димов

Григор Димитров започна с победа участието си на турнира Stockholm Open. На старта българинът се наложи с 6:3, 6:1 над Райън Суитинг (САЩ) след малко повече от час игра. Благодарение на успеха Димитров си гарантира 20 точки за ранглистата, както и чек за близо €10 000.


Още от първата точка Григор Димитров взе инициатива на корта. Българинът видимо бе по-агресивният състезател и резултатът не закъсня. Българинът стигна до първи точки за пробив в четвъртия гейм, възползва се и поведе с 3:1. От тук до края Гришо показа спокойна игра и без да бърза излишно търпеливо изчака края на сета - 6:3.


По възможно най-добрия сценарий започна вторият сет. Димитров стигна до преднина 15:40 в подаването на Суитинг. Американецът първоначално се спаси с два много добре пласирани сервиса, но при третия си брейк-пойнт Димитров бе безпогрешен и поведе в резултата, с което извървя огромна крачка към крайния успех.


Това явно се оказа и преломният момент в мача, защото до края Райън Суитинг загуби всякакви съпротивителни сили. 


Във втори кръг Гришо ще се изправи срещу Хуан Игнасио Чела (Аржентина). Това ще бъде първи двубой между двамата. 32-годишният Чела е поставен под №4 в основната схема, като най-голямият му успех през сезона е достигането до финал на турнира в Буенос Айрес (клей, губи от Николас Алмагро).

 

Като цяло Чела, като типичен представител на Латинска Америка, се чувства най-добре на клей, където са и повечето му успехи.

Димитров и Чела ще играят в четвъртък от 13,00 часа българско време.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини