Новак Джокович е 19-ият най-влиятелен мъж в света



18-10-2011 19:32 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович попадна на 19-о място сред най-влиятелните мъже на планетата за 2011-а година. Това стана в класация на популярното издание AskMen.com, което на месец има 17 милиона читатели.

Единствените спортисти, които изпреварват Джокович в своеобразния топ 49, са Лео Меси на 10-а позиция и колоездачът от Австралия Кадел Еванс. Току пред Ноле, на 18-о място, е треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола.

Шампионът от Australian Open, Уимбълдън и US Open изпреварва президента на САЩ Барак Обама, създателят на Facebook Марк Цукърбърг и куп други популярни лица.

"С представянето си през 2011-а година Джокович сътвори един от най-впечатляващите сезони в историята на мъжкия тенис. С изявите си Джокович показа на всички защо мъжкият тенис е най-вдъхновяващият спорт на планетата," пишат от AskMen.com.

Класацията е направена на базата на 200 000 души, които са гласували за хората, които имат най-голямо влияние върху развитието на света.

Като номер 1 е посочен създателят на Apple Стив Джобс, който почина от рак съвсем наскоро. "Стив Джобс е вдъхновил много от нашите читатели и те му отдадоха заслуженото," коментира главният редактор на изданието Джеймс Басил.

ВИЖТЕ КЛАСАЦИЯТА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини