Надал с нова сензационна загуба в Шанхай (видео)



13-10-2011 16:05 | Станко Димов

Най-добрият германски тенисист Флориан Майер поднесе сензацията на турнира в Шанхай, след като в среща от трети кръг победи водача в схемата и фаворит за титлата Рафаел Надал. Майер се наложи със 7:6 (5), 6:3, като показа брилянтна и най-вече прагматична игра срещу световния №2. Това е 13-а загуба през сезона за Матадора.

 

Впечатляващо е, че германецът не даде дори възможност за пробив на противника, а с редовните си излизания на мрежата безкрайно затрудни Надал, който така и не успя да намери отговор на агресивните действия на съперника си.


За целия двубой Майер загуби едва 4 точки след първи сервис, а след последния удар се хвана за главата като не вярваше, че е победил Надал. От своя страна испанецът напуска турнира в Шанхай за втора поредна година в толкова ранна фаза. Миналият сезон, отново в трети кръг, Рафа бе победен от Юрген Мелцер.


Още от първата точка в срещата Майер показа, че е измислил проста, но много прагматична стратегия за победа над Надал – мощен сервис и редовна игра на мрежата. Освен това германецът на няколко пъти изправи на крака публиката и с изключително атрактивни удари от бекхенд с отскок.

В крайна сметка сетът се реши в тайбрек, в който Майер се наложи със 7:5 точки, последната от които от ас. Важно е да се отбележи, че германецът обърна резултата, изоставайки с 2:4 точки.


Вторият сет също вървеше гейм за гейм, но при 3:3 Майер проби и до края на срещата загуби само 3 точки, с което напълно заслужено елиминира големия фаворит.

В спор за място на полуфинал Майер ще се изправи срещу Фелиано Лопес (Испания).

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини