Родик си изкара поуки от играта срещу Димитров и прегази испанец



13-10-2011 12:07 | Станко Димов

Анди Родик се класира за четвъртфинал на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай, след като се справи с 6:3, 6:4 с испанеца Николас Алмагро. Успехът днес дойде сравнително лесно, в сравнение с победите в първите два кръга над Йен-Сун Лу (Тайпе) и нашия Григор Димитров.


10-ият в схемата Родик игра впечатляващо при сервис, като загуби само 8 точки (40 от 48) и наниза 11 аса. Победата бе 24-та от 33 мача за Родик на твърди кортове този сезон.


„Направих някои промени в подготовката си за изпълнение на сервис тази сутрин. Усещах, че в първите кръгове не сервирам добре. Така беше и миналата седмица. За да спечелех сет трябваше да правя по два или три пробива. Влизах в неприятни серии, в които бях в състояние да загубя няколко гейма поред. Направих някои корекции във втори сервис и мисля, че това даде резултат”, коментира Родик.

 

Негов съперник в спор за място на полуфинал ще бъде друг испанец - Давид Ферер. Поставеният под №3 в схемата се наложи днес с 1:6, 7:5, 6:2 над Хуан Карлос Фереро.


Това ще бъде 10-ти двубой между Родик и Ферер, като до момента испанецът води с 5:4 победи. За последно двамата играха на осминафинал на US Open тази година, а победител излезе бившият №1.


За първи път на четвъртфинал в турнир от „Мастърс 1000” сериите се класира Александър Долгополов. Украинецът се наложи с 5:7, 6:1, 6:0 над Бърнард Томич, като по този начин записа трета победа от три мача срещу този съперник.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини