Ранглисти: Регрес за Цвети и Гришо



10-10-2011 17:13 | Станко Димов

След успеха в Пекин чехът Томаш Бердих се изкачи на седмата позиция в ранглистата на ATP и към момента изглежда сред фаворитите за една от останалите вакантни позиции за финалния Мастърс на осемте най-добри през ноември.

Най-добрият американец Марди Фиш загуби място в Топ 8, но е изключително близо до това да се върне в осмицата и да хване самолета за Лондон.


ВИЖТЕ РАНГЛИСТАТА ПРИ МЪЖЕТЕ!


Иначе в класирането при българите първата ни ракета Григор Димитров загуби две позиции и от днес е №72. Той обаче има страхотен шанс също да натрупа важни точки и да се придвижи значително в ранглистата, ако запише няколко победи на силния турнир в Шанхай.


При дамите настъпиха куп промени. Благодарение на силното си представяне от последните седмици и титлите от Токио и Пекин, полякинята Агниешка Радванска вече е №8 в света. До №3 пък се придвижи Виктория Азаренка. За Ким Клайстерс и Франческа Скиавоне пък регресът продължава и те с всички сили се свличат назад в ранглистата.


Сред българките Цветана Пиронкова е 59-та в света, а нов сериозен прогрес бележи Александрина Найденова, която дръпна с 18 позиции и от днес е №325. Младата Виктория Томова също бележи значителен прогрес.


ВИЖТЕ РАНГЛИСТАТА ПРИ ЖЕНИТЕ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини