Рекорден 10-ти финал за Надал след рекордна победа



08-10-2011 12:31 | Станко Димов

Защитаващият титлата си Рафаел Надал записа девета победа в последните 10 мача, налагайки се над четвъртия в схемата Марди Фиш със 7:5, 6:1 на полуфиналите на турнира в Токио.


„Фантастично е, че победих силен съперник като Марди и се класирах на още един финал”, коментира Надал. „Мисля, че играх добре, особено във втория сет. Със сигурност се представих по-добре в сравнение с вчера”.


Благодарение на победата испанецът записа най-доброто си постижение в Тура, след като вече има 65 победи за сезона, като дори изпревари по този показател световния №1 Новак Джокович (64 победи). Освен това Рафа се класира за 10-ти път на финал през сезона. Той не е постигал толкова финали от 2005-а година.

Ако спечели титлата в Токио, то това ще бъде негов първи триумф на твърди кортове от точно една година насам, след като за последно спечели турнир на такава настилка именно в японския мегаполис.


На финала Рафа ще се изправи срещу световния №4 Анди Мъри, който продължава да впечатлява с представянето си в Азия, след като на полуфиналите се наложи с 6:2, 6:3 над Давид Ферер. Победата бе 20-та за последните 21 мача на Мъри.


От началото на годината Надал и Мъри са се изправяли 4 пъти, в които победител излизаше испанецът. Три от тези битки бяха на полуфинали на турнири от Големия шлем – „Ролан Гарос”, Уимбълдън и US Open.


„Очаквам много труден мач. Мъри се представя силно в момента, а миналата седмица спечели титлата в Банкок. Сега пък е на нов финал. Ще трябва да покажа най-добрия си тенис, ако искам да спечеля. Двубоите с него винаги са сериозно предизвикателство”, коментира световният №2. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини