Григор Димитров срещу Цонга на China Open



01-10-2011 16:32 | Станко Димов

Изключително тежък жребий изтегли Григор Димитров за предстоящия турнир в Пекин. На старта Гришо ще се изправи срещу водача в основната схема – Жо-Вилфред Цонга. По този начин Димитров ще получи шанс за реванш за последната загуба от този съперник, която бе във втори кръг на Уимбълдън.


„Жребият е жребий, дано Григор да има късмет и да се справи добре. Дали е дошло време за първа победа над играч от Топ 10? Защо не?!”, коментира специално за Tennis24.bg президентът на родната федерация Стефан Цветков (очаквайте по-късно интервю с г-н Цветков).


Турнирът в Пекин е от ATP 500 категорията. Ако се справи с Цонга, Димитров ще заработи 45 точки за ранглистата и чек на стойност близо $27 000. Във втори кръг пък Цонга или Димитров със сигурност ще имат за съперник представител на домакините (Ли или Дзанг, които играят с „уайлд кард”).


Както е известно никак не лесен жребий при жените вчера изтегли Цветана Пиронкова. Първата ни ракета при дамите ще се изправи на старта срещу шампионката от US Open Саманта Стосър. 

 

ОСНОВНА СХЕМА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини