Григор Димитров не стигна до чудо срещу Анди Мъри



30-09-2011 14:44 | Станко Димов

Григор Димитров ще трябва да почака още за първата си победа над играч от Топ 10 в мъжкия елит. Българинът отпадна от турнира в Банкок, след като на фаза четвъртфинал отстъпи с 4:6, 4:6 пред първата ракета на Великобритания Анди Мъри.

 

Димитров напусна корта с високо вдигната глава, след като през целия двубоя игра като равен с равен с именития си съперник. И в двата сета обаче нашето момче допускаше пробив при резултат 4:4, след което нямаше време да реагира.


Григор Димитров напуска турнира в Банкок с 45 точки за ранглистата и чек за малко повече от $17 000. Както е известно в предишните си два мача тук Гришо надви в два сета Иван Додиг и Симоне Болели. От другата седмица Димитров най-вероятно ще се включи в турнира в Пекин, който е от ATP 500 категория.

Галерия: Гришо и Монфис показват футболни умения


Срещата днес бе шести опит на Димитров да победи играч от Топ 10. И в този случай обаче Димитров не успя и ще трябва да продължи чакането.


Срещата започна с директна точка от сервис, с която Димитров сякаш искаше да покаже, че далеч не смята да се предава без бой. И беше така. В първите няколко гейма българинът видимо стоеше по-добре на корта и само липсата на късмет го лиши от пробив и солидна преднина.

 

При 2:1 в своя полза Гришо на цели 3 пъти можеше да пробие, но за жалост не успя. В най-важния момент Мъри показа защо толкова години е в елита на мъжкия тенис и с няколко майсторски удари не остави никакъв шанс на младия си съперник.


Двубоят продължи да се развива гейм за гейм, като при 4:4 шотландецът достигна до първите си точки за пробив. В първия момент Гришо се справи, но при втория опит Мъри наложи волята си - 5:4, след което с лекота затвори сета.


По идентичен начин се случаваха събитията на корта и през втория сет. Димитров и Мъри показаха отлична игра в сервис-геймовете си, с което превърнаха в мираж точките за пробив. За жалост картината от първия сет се повтори със страшна сила.

 

Отново в деветия гейм Мъри достигна до първа точка за пробив, Гришо сгреши, след което брутално строши ракетата си е земята. В крайна сметка обаче пробивът беше факт, а след него последва гейм за шотландеца, който бе с цената на място на полуфинал.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини