Пиронкова и Димитров заедно на "Хопмън къп"!



28-09-2011 18:13 | Николай Драгиев

България ще участва за първи път на престижния турнир по тенис за смесени отбори "Хопман Къп", съобщи за БТА представителят на Григор Димитров и на неговата мениджърската агенция "Октагон" за България Георги Стоименов.
 
Надпреварата по традиция ще се състои в Пърт (Австралия) от 31 декември до 7 януари 2012 година. Най-добрите български състезатели Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще представят националния тим на страната на шампионата.
 
От Българската федерация по тенис потвърдиха, че има получена покана за участие на двете най-големи звезди на българския тенис в турнира, но официално всички участници в надпреварата ще бъдат обявени след 10 октомври.

През 2010-а турнирът бе спечелен от САЩ, макар отборът на Сърбия с Новак Джокович и Ана Иванович да не бе допуснал загуба. Сърбите си тръгнаха от Австралия без титлата заради контузия на бившата номер 1 в света.

В следващото издание на турнира се очаква за САЩ да играят Анди Родик и Серина Уилямс, което означава че нивото на състезателите ще бъде много високо.

Още през август 2010-а година от Българската федерация по тенис поискаха "уайлд кард" за участие в турнира на най-добрите ни състезатели, но тогава това така и не стана реалност.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини