Григор Димитров с впечатляваща победа в Тайланд



26-09-2011 16:45 | Станко Димов

Григор Димитров започна по впечатляващ начин участието си турнира Thailand Open в Бангкок, след като на старта надви 37-ия в света Иван Додиг (Хърватия) с 6:2, 7:5.

 

Благодарение на успеха Димитров прекъсна неприятната серия от три поредни загуби, които регистрира в последните седмици. Двубоят днес продължи малко повече от час и половина, а в следващия кръг Димитров ще срещне Симоне Болели (Италия), който тръгна от квалификациите.

 

За успеха си Гришо заработи малко повече от 10 000 долара, както и 20 точки за ранглистата на ATP. Любопитното е, че Димитров и Додиг се изправиха в Бангкок и миналата година, само че на ниво "Чалънджър", а победител отново излезе българинът.


Григор Димитров започна фантастично двубоя и с два осъществени пробива поведе с 4:1 за около 20 минути игра. Българинът сервираше на високо ниво, което му гарантираше и бързо спечелване на сервис-геймовете. В крайна сметка след само половин час игра Гришо си осигури първия сет – 6:2. Важно е да се отбележи, че за целия сет Димитров загуби едва 3 точки при свой сервис!


В началото на втората част Додиг значително подобри играта си и намери начин да пробие Димитров, за да поведе с 2:0. Нашето момче обаче отговори светкавично и върна пробива, след което изравни резултата – 2:2. Тези 4 гейма се проточиха като време повече, отколкото целия първи сет. Играта стана значително по-равностойна и непредвидима.


В следващите минути мачът вървеше гейм за гейм, като при 5:5 Димитров получи два скрити мачбола. Българинът не се възползва от първия, но при втория бе безпогрешен и поведе с 6:5, след което със сервис на своя страна подпечата участието си във втори кръг.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини