Новак Джокович ще почива 4 седмици



19-09-2011 15:30 | Станко Димов

Водачът в ранглистата на ATP Новак Джокович няма да се появи на корта в следващия месец. Както е известно сърбинът се отказа в двубоя си с Хуан Мартин Дел Потро в неделя (полуфинал за купа „Дейвис”), след като агонизараше от болка и не можеше да довърши срещата.


Мускулните проблеми на Джокович не са сериозни, но той ще има нужда от поне 28 дни почивка, преди да излезе отново на корта, заяви физиотерапевтът Миляна Аманович, при която Ноле се обърна за съвет.


Все още няма липсва официална позиция на самия играч, като се очаква това да стане в близките дни. Ако диагнозата на Аманович се потвърди, то това означава, че Джокович със сигурност ще пропусне силния турнир в Пекин в началото на октомври (ATP 500) и ще бъде под въпрос за „Мастърс” турнира в Шанхай, който започва на 9-ти октомври.


Както е известно преди няколко седмици Джокович бе принуден да се откаже и във финала на турнира в Синсинати (срещу Анди Мъри). На финала на US Open пък Ноле поиска появата на корта на физиотерапевт в началото на четвъртия сет във финала с Рафаел Надал.


В следствие на убийствения сезон Джокович стана поредният топиграч, който се обявява против програмата на ATP. Наскоро сърбинът каза, че не е нормално в седмицата след US Open да се играят полуфиналите на купа „Дейвис”, което на практика остава играчите почти без почивка през месеците август и септември.


Несъгласието си с ATP пък отдавна обявиха носителите на общо 26 титли от Големия шлем Роджър Федерер и Рафаел Надал, които нееднократно са настоявали за промени в календара.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини