Джокович пое вината за поражението (видео)



18-09-2011 22:09 | Николай Драгиев

Лидерът на Сърбия Новак Джокович пое вината за решителната загуба от Аржентина в полуфиналния сблъсък между двете държави за Davis Cup.

Новак отчете, че негово е било решението да играе срещу Хуан Мартин дел Потро, макар да не е напълно възстановен. Световният номер 1 издържа на корта едва сет и половина преди да се откаже.

Освен всичко Джокович е рискувал да получи по-тежка травма в гърба. Тепърва му предстоят изследвания, които да покажат какво е състоянието му и колко дълго ще се възстановява.

"Знаех, че рискувам контузията да се усложни. Още от самото начало чувствах болка и тя ставаше все по-силна. Във втория сет няколко бързи движения провокираха още по-остра болка," заяви Новак.

След консултация с целия отбор, шампионите за 2010-а се преценили, че дори не на 100% Джокович трябва да играе срещу Дел Потро.

"В крайна сметка бе мое решението дали да изляза на корта. С оглед на моята форма мислехме, че на 60% ще бъда по-успешен от Виктор Троицки на 100%. Всичко обаче се обърка," допълни той.

"Чувствам се тъжен и разочарован. Дел Потро игра на много високо ниво. Не винаги мога да побеждавам. Имам един от най-добрите ретури, но никога не съм имал повече проблеми с неговия сервис. Аржентина заслужи своя успех," коментира още Джокович.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини