Федерер е фаворит за наградите "Лауреус"



12-02-2010 05:01 | Николай Драгиев

Роджър Федерер е на път да вземе петата си награда за най-добър спортист от академията “Лауреус”. Номинациите за престижните награди бяха обявени вчера. Церемонията ще бъде проведена на 10 март в Абу Даби и се отнася за постижения от 2009 година.

Тогава Федерер спечели рекордната си 15-а титла от големия “Голям Шлем” и спечели и четирите най-силни турнира. Той получи наградата в четири поредни години, но миналата бе изместен от Юсейн Болт.

За статуетката швейцарецът ще спори с етиопеца Кениниса Бекеле, който спечели златни медали на 5000 и 10 000 метра на Световното по лека атлетика в Берлин. Номинирани са колоездачът Алберто Контадор, футболистът Лео Меси, мотористът Валентино Роси и Юсеин Болт.

При жените тенисистката Серина Уилямс се конкурира със скиорката Линдзи Вон, световните шампионки по лека атлетика Саня Ричардс и Шели-Ан Фрейзър и плувкините Федерика Пелегрини и Брита Шефен.

За “Отбор на годината” спорят Барселона, отборът по ръгби на ЮАР, Ню Йорк Янкис, ЛА Лейкърс и Браун GP. В категорията “Завръщане на годината” като фаворити се очертават Ланс Армстронг и Ким Клайстерс.

Миналата година при жените и мъжете триумфираха Юсеин Болт и Елена Исинбаева.

 

БЛИЦ




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини