Надал: Ноле няма да може да повтори този сезон



13-09-2011 16:49 | Станко Димов

Рафаел Надал записа шеста поредна загуба от Новак Джокович, което му коства шеста титла за сметка на сърбина от началото на сезона. Както е известно рано тази сутрин Ноле детронира испанеца на US Open и събра 3 титли от Големия шлем в рамките на една календарна година. На пресконференция след финала Надал показа сравнително спокойствие, въпреки, че не криеше огромното си разочарование от поредното поражение от световния №1.


„Мисля, че се получи много тежък мач във всяко едно отношение – физическо, психологически, във всичко. Както и да е – Джокович победи и заслужава поздравления”, започна анализа си на двубоя шампиона от 2010 година.


„Доволен от много неща, които направих тази вечер. Като цяло мисля, че играх в пъти по-добре, в сравнение с последната ни среща (бел. ред. Уимбълдън 2010). Имах своите шансове в мача. И в първия и във втория сет излизах напред в резултата, но след това за жалост направих няколко грешки”, каза испанецът. „От какво не съм доволен? Със сигурност от сервиса ми, особено от първия. Миналата година на пример имах десетки точки, които печелих само с добър начален удар. Сега не беше така, особено във финала. За всяка една точка трябваше да се боря до последно, този път не успях да спечеля „лесни” точки и това със сигурност се отразява”.


„Той (Джокович) винаги се е справял добре на тази настилка. Тази вечер не направи изключение, защото той игра по-добре от всякога. Мисля, че има страхотен ретур, но това не е от днес или вчера. Джокович е фантастичен игра от няколко години насам.
Знаете ли какво? Ще се прибера у дома спокоен. Шест поредни загуби няма как да не болят, но сега имам нова цел. Ще работя всеки ден, за да взема своя реванш, да променя сегашното положение. Сега имам цел, ясна цел”, каза бившият №1 в света.


„Какво ново да ви кажа за Джокович? Говорих стотици пъти за него. Не мога да преценя, дали той не вдигне нивото на тениса на друго ниво. Ясно е, че той се справя фантастично, че играе на много, много високо ниво. Той спечели много двубои, в които бе близо до загубата. Не мисля, че Джокович може да повтори някога този сезон”.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини