Федерер: Дано този път се справя с Цонга



06-09-2011 12:03 | Станко Димов

Роджър Федерер си уреди нов дуел с Жо-Вилфред Цонга. След епичния четвъртфинал на Уимбълдън и сблъсъкът на „Роджърс Къп” в Монреал, двамата ще спорят и за място на полуфинал на US Open.

 

Любопитното е, че въпросните последни два сблъсъка бяха спечелени от французина. Този път обаче Федерер се надява, че ще прекъсне серията и ще надвие ексцентричния си съперник.


„Ако трябва да съм честен съм много развълнуван, че ще играя срещу Цонга. Той има интересен стил за наблюдаване, затова е и много интересно да си на корта срещу него. На Уимбълдън направихме страхотен мач, който за жалост загубих.

 

След това се срещнахме отново в Монреал, където той доказа в колко добра форма се намира в момента. Той определено е в подем и се надявам, че този път ще го спра”, коментира Федерер, който миналата година достигна до полуфинал на „Флашинг Медоуз”.


Относно двубоя си с Хуан Монако, в който загуби само 3 гейма, Федерер бе категоричен: „Нямам какво да кажа толкова. Просто играх невероятно. Бях силен от всяка позиция на корта, ударите ми попадаха в целта. Определено играх невероятно”.


Роджър Федерер може да стане първият в историята, който печели за шести път титлата от US Open. Швейцарецът триумфира в турнира в периода 2004-08, а през 2009 игра финал, където отстъпи в 5 сета пред Хуан Мартин Дел Потро. За последно Федерер вдигна трофей от Големия шлем на Australian Open 2010.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини