Федерер с юбилейно 10-о участие на заключителния "Мастърс"



05-09-2011 21:04 | Николай Драгиев

Роджър Федерер още с победата си над Марин Чилич се класира за финалния "Мастърс" на осемте най-добри в Лондон. Така той стана третият състезател след Рафа Надал, Новак Джокович и Анди Мъри, който си гарантира участие в Лондон.

За Федерер това ще бъде 10-о поредно участие на заключителния турнир. В 5 от тези случаи, Федерер е взимал титлата. Така бе и през 2010-а, когато той победи във финала Рафаел Надал с 6:3, 3:6, 6:1.

Интересното е, че Федерер е единственият играч в историята, който е печелил този заключителен турнир на три континента - Северна Америка, Европа и Азия.

До момента ФедЕкспрес изостава само от двама състезатели по брой участия. Иван Лендъл има 12, а Пийт Сампрас 11. Ако всичко се развива нормално за швейцареца в следващите години и този рекорд би могъл да бъде подобрен.

"Страхотно е отново да се класирам за ATP World Tour Finals. През миналата година направих страхотна седмица и сега искам да защитя титлата си. Залата в Лондон е просто невероятна," заяви Федерер.

За настоящата 2011-а година Федерер има 45 победи и 11 загуби. Това му донесе една титла в Доха и финали в Дубай и "Ролан Гарос".

ATP World Tour Finals-2011 ще се проведе в лондонската зала "O2" между 20-и и 27 ноември.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини