Пенета е на четвъртфинал



Пенета е на четвъртфинал
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
04-09-2011 21:32 | Станко Димов

Флавия Пенета продължава с победния си ход на US Open 2011. След като в предишния кръг се справи с една от големите фаворитки Мария Шарапова, тази нощ италианката надви 13-ата в схемата Пъй Шуай от Китай, която пък спря нашата Цветана Пиронкова.


Италианката се наложи с 6:4, 7:6 (6) след повече от два часа и половина игра. Особено драматичен бе тайбрекът, където Пенета навакса пасив от 0:5 и 2:6 точки, в това число и 4 поредни сетбола.


В спор за място на полуфинал на „Флашинг Медоуз” Пенета ще се изправи срещу приятната изненада – Ангелик Кербер от Германия, която пък се справи с Моника Никулеску – 6:3, 6:4.

 

По този начин пред Пенета се открива фантастична възможност за първи път в кариерата си да играе полуфинал на турнир от Големия шлем. Не трябва да подценяваме обаче Ангелик Кербер, която бе определена като "абсолютна мистерия" от официалния сайт на US Open.

 

Германката не само продължава да впечатлява с изявите си на сингълс, но тя напредва и в тази на двойки, където е в тандем с Хисела Дулко.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини