Рафа: Трудно приех загубите от Джокович



31-08-2011 11:06 | Станко Димов

Световният №2 Рафаел Надал започна с повече от труден двубой защитата на титлата си от US Open. Испанецът се наложи с 6:3, 7:6, 7:5 над Андрей Голубьов и по никакъв начин не показа, че е готов да се бори със световния №1 Новак Джокович. Въпреки незадоволителната игра Рафа е категоричен, че място за притеснения няма. Любопитното е, че испанецът призна, че е имал нужда да се възстанови психически след загубата от Джокович на финала на Уимбълдън през лятото.


 „Няма смисъл да се тревожа в този момент, защото сега ще имам два дни за почивка. Щастлив съм, че се класирах за втори кръг, това е най-важното”, коментира Надал, който остана на корта два часа и 49 минути.


„Определено имах малко късмет, че затворих двубоя в три сета. Срещу Голубьов ми беше трудно”, сподели испанецът, който допусна цели 6 пробива в подаването си. Любопитното е, че това е повече, отколкото Надал бе пробит за целия турнир миналата година.


„Загубих подаването си цели 6 пъти. Според мен обаче вината не бе в моя сервис. Заслугата бе на Голубьов, чийто ретури бяха много бързи през цялото време”, сподели испанецът.
Именно Надал се очаква да бъде последното препятствие пред Новак Джокович, който поглежда към 10-та титла за годината. По-рано през сезона двамата играха 5 пъти, на 5 финала, а победител излизаше сърбина.


„Когато допуснеш няколко тежки загуби, като тази на финала на Уимбълдън, имаш нужда от време, за да се вдигнеш на крака. Всеки знае, че не е никак лесно да загубиш 5 пъти на финал през годината”, каза още испанецът. Все пак световният №2 е спокоен за представянето си на „Флашинг Медоуз” и определи подготовката си в последната седмица като „фантастична”.


Във втори кръг съперник на Рафа ще бъде Никола Маю от Франция.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини