Джокович загуби само гейм



30-08-2011 22:49 | Niki Niki

Световният номер 1 Новак Джокович започна с повече от лесен първи мач US Open 2011. Сърбинът победи с 6:0, 5:1 и отказване на ирландеца Конър Нилънд, който е извън първите 100 в ранглистата.

Конър Нилънд, който участва в едва втория си турнир от Големия шлем, се оплака от проблем със стомашен вирус и така и не успя да се противопостави на сърбина.

В следващата фаза Джокович ще играе с победителя от срещата между Карлос Берлок и Пере Риба. И двамата предпочитат червена настилка и надали ще създадат проблем на фаворита за титлата.

Интересното е, че Джокович вече има 58 победи и 2 загуби този сезон. Това му донесе и 9 титли. Само преди година Ноле бе с актив от 39 победи и 12 загуби. При едва една титла.

В същото време Ърнест Гулбис, който днес има рожден ден, даде заява за по-сериозно представяне на US Open. Латвиецът прекъсна серията си от 7 поредни загуби в първи кръг на турнири от Големия шлем и гръмко надви с 6:2, 6:4, 6:4 опитния Михаил Южни.

Сравнително лесни победи постигнаха още Юрген Мелцер и Станислас Вавринка като швейцарецът все пак загуби един сет срещу Максимо Гонсалес.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини