ФедЕкспрес потегли в правилния коловоз (видео)



30-08-2011 09:17 | Станко Димов

Роджър Федерер започна с трисетова победа пътя си към шеста титла от US Open. В мач от вечерната сесия на първия ден, Федерер се наложи с 6:4, 6:3, 6:2 над Сантяго Хиралдо (Колумбия).


Победата бе под №224 за ФедЕкспрес в турнирите от Големия шлем, по който показател той се изравни с легендата Андре Агаси на второто място в класацията. Лидер по този показател е Джими Конърс, който има 233 успеха в Шлема. 


Двубоят остави смесени чувства с играта си тази нощ. Той започна отлично двубоя и набързо поведе с 5:1 гейма, след което обаче допусна поредица от неточности, които позволиха на Хиралдо да се върне в сета. Все пак след 6:4 швейцарецът „откри” резултата.


Подобна бе картината на корта и през втората част. Отново поредица от няколко страхотни гейма и няколко, с които 16-кратният шампион в турнирите от Шлема едва ли се гордее.

 

Въпреки това след 6:3 ФедЕкспрес поведе с 2:0 сета. За последния сет няма какво толкова да се каже. Сякаш загрял добре в първите два, Федерер просто не остави шанс на съперника и след час и 46 минути игра гарантира мястото си в следващата фаза.


Швейцарецът завърши двубоя с 35 непредизвикани грешки и 36 уинъра на сметката си. 
Във втори кръг Федерер ще се изправи срещу Дуди Села от Израел, който донякъде изненадващо се справи с бразилеца Томас Белучи – 4:6, 2:6, 6:4, 6:3, 6:0.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини