Монфис надви Григор Димитров в двубой-атракция



30-08-2011 03:44 | Niki Niki

Григор Димитров загуби в първи кръг на US Open от Гаел Монфис след 7:6(4), 6:3, 6:4 в полза на световния номер 7. Така в последните три турнира от Големия шлем българският представител бе надигран от трети различен французин.

 

Двубоят тази сутрин бе дебют за Димитров на US Open. Българинът продължава да няма победа над играч от топ 10 при 5 мача. До момента Гришо има по една победа на Australian Open и Уимбълдън в турнирите от Големия шлем.

 

Димитров е и третият българин, който участва на US Open след Орлин Станойчев и Радослав Лукаев. Никой от тях обаче не е постигал победа. За участието си в първи кръг Димитров взима 19,000 долара и 30 точки за ранглистата.

 

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА - ТУК!

 

Първият сет бе на много високо ниво. Двамата потвърдиха очакванията и се "захапаха" още от първите точки. Гришо стартира мача с огромно желание и с подчертано агресивен план за действие. Той играеше много атакуващо и с чести излизания на мрежата. Целта бе да съкрати разиграванията срещу един от най-добрите играчи от основната линия в света.

Първият удар в мача нанесе Монфис. Той поведе с 4:2, след като сервира наистина на ниво. Гришо обаче отвърна подобаващо и изравни - 4:4. За съжаление българинът пак не успя да спечели подаването си и Монфис имаше сервиса при 5:4 за сета.

Димитров бързо стигна до аванс 40:15, който пропиля с евтини грешки. Вместо да се възползва, опитният Монфис се провали при затварянето на сета и пак се стигна до равенство - 5:5. При 6:5 за Григор, българинът имаше шансове да се бори за приключването на сета, но Монфис додрапа до тайбрек. В него французинът бе безгрешен и спечели със 7:4 точки.

С началото на втория сет Монфис поиска помощ от физиотерапевт, тъй като се оплака от проблем в десния крак.

Димитров успя бързо да поведе с 2:0, но след това загуби тази инерция, докато Монфис получаваше помощ от физиотерапевта. Въпреки болежките французинът успя да върне пробива и лека-полека да наложи превес.

Въпреки че Димитров играеше много добре и бе стабилен дори от бекхенд, той не бе достатъчно агресивен във важните моменти. Монфис проби за втори път и за разлика от първия сет, нямаше проблеми да приключи сета на свой сервис за 6:3. Двамата състезатели предложиха и няколко страхотни разигравания, които изправиха на крака публиката на "Луис Армстронг". Повечето от тях бяха спечелени от шоумена Монфис.

 

Третият сет бе напълно равностоен и вървеше гейм за гейм до 4:4, когато Монфис направи своя пробив и след това затвори мача.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини