Шарапова - идол на корта, кучка в живота



29-08-2011 14:40 | Станко Димов

Изключително любопитни подробности буквално от съблекалнята на WTA разкри първата ракета на Великобритания Елена Балтача. Тя сподели мнението си относно предстоящия двубой от първи кръг на US Open между Хетър Уотсън и Мария Шарапова.


Според Балтача, Уотсън не трябва да показва никакъв респект към бившата №1 в света. Ето защо: „Това е страхотен шанс за Хетър. Може би щеше да е по-добре, ако двубоят им беше от втори кръг, но и така не е лошо. Тя е млада и ще влезе в мача с ясната цел, че ще има своите шансове да спечели. Впрочем, когато играеш срещу някой като Шарапова трябва да мислиш така, иначе рискуваш да те победи с 6:0, 6:0 и тя ще го направи”, коментира Балтача.


Балтача разкрива и част от същността да Шарапова, определяйки я като „чистокръвен убиец на корта” и „надменна личност” извън него.


„Говорила съм с нея, засичали сме се по различни турнири. Но тя определено не говори с много тенисистки. Тя е някъде в мислите си със себе си и никога не влиза в контакт с някоя от нас. Всички остават шокирани, когато Шарапова влезе в съблекалнята, защото знаят коя е и едва ли ще я видят скоро”, разкрива Балтача.


„Играх с нея на четвъртфинал в Мемфис миналата година. Преди двубоя ни разговарях с някои от момичетата, които тя беше победила в първите кръгове.  Шарапова ги беше победила изразително, като една от тях дори с 6:0 в единия сет. Въпреки това обаче след двубоя Шарапова била ядосана, че й дала няколко гейма в другия сет.


 С момичетата се шегувахме в съблекалнята, че Шарапова няма да ти даде топката дори в загрявката преди мач. И тя наистина го прави. Тя удари с всички сила още първата топка, с която започвахме подготовката си за мача. Беше ужасно, изобщо не успях да се подготвя. Добре, че поне изпълних няколко сервиса на спокойствие”, разказва Балтача.


„Когато играеш с такъв човек не трябва да показваш никакво уважение. Трябва просто да излезеш на корта и да покажеш играта си – ако не се получава, тогава пробваш да промениш нещо. През цялото време трябва да вярваш, че имаш шанс. Защото в противен случай, ако излизайки на корта си кажеш – „няма как да победя, ще загубя”, то няма никакъв смисъл изобщо да играеш.


Най-забавната част от мача ни бе, че тя не знаеше, че аз говоря руски. И когато в началото извиках „Хайде” на руски, тя ме погледна изненадана и отговори на английски „ОК”. След малко Шарапова изпълни страхотно воле, но топката излезе малко в аут, след което тя изруга грубо на руски. В края на мача пък ситуацията направо бе комична. Когато си стиснахме ръцете тя просто бе невероятна, сякаш го бе тренирала преди това. Тя никога не казва нищо в този момент”, разказа още Балтача.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини