Рекорден брой участници в Държавното първенство



29-08-2011 13:26 | Станко Димов

Рекордните 11 състава ще вземат участие в Държавното отборно първенство по тенис за жени, което започва утре и ще продължи до 3 септември на кортовете на ТК “Банкя”. Първенството е с награден фонд 5000 лева и се провежда със съдействието на Район Банкя и ВСК “Кентавър” ЕООД.


Според предварителните заявки три тенисисти с класиране в световната ранглиста ще играят в Банкя - Изабелла Шиникова от “Дема” (на снимката), Виктория Томова от “Левски” и Надежда Василева от “Лозенец 2000”. Според регламента са възможни промени в съставите до техническата конференция, която е тази вечер, и се очаква включването и на други състезателки от ранглистата на WTA.


В номинациите на отделните отбори са още имената на държавните шампионки до 18 г. Никол Христова (“15:40”) и до 16 г. Джулия Терзийска (“Дема”), на бившите националки от отбора за “Фед Къп” Филипа Габровска (“Черно море Елит”) и Биляна Павлова (“Дема”), на бившата държавна шампионка за жени Виргиния Трифонова (“Черно море Елит”), на младите надежди Радина Димитрова (“Левски”), Александра Караманолева и Сара Боевска (“15:40”).


Освен софийските “Дема”, “Левски”, “Лозенец 2000” и “15:40” и варненският “Черно море Елит”, в първенството ще се включат още “Локо 98” (Пловдив), “Локомотив” (Пловдив), “Драгалевци”, “Русе”, “Изида” (Добрич) и “Хасково”.


Отборите ще бъдат разпределени в предварителни групи, в които ще се играе по системата “всеки срещу всеки” от вторник до четвъртък. Победителите в отделните групи ще се класират за полуфиналите в петък, а финалната среща и двубоят за бронзовите медали ще са в събота. Шампионките ще получат 2000 лв. от наградния фонд, а вторите – 1000 лв.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини