Федерер: 30 е просто едно число



Федерер: 30 е просто едно число
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
29-08-2011 01:11 | Niki Niki

Роджър Федерер заяви, че е уверен в силите си преди US Open 2011. Швейцарецът смята, че още няколко години ще има своите шансове да спечели титлата в Ню Йорк.

Федерер досега е печелил този трофей пет пъти.

"Подготовката ми за турнира бе добра и нямам търпение той да започне. През годините съм се представял добре тук и затова се радвам, когато се връщам.

"Това ще бъде 13-ият път, когато играя на US Open. През годините съм се вдъхновявал от играчи, които запазват своето дълголетие в спорта, като Кен Розуел, Джими Конърс и Андре Агаси," заяви Федерер.

Той подчерта, че подхожда максимално професионално към задълженията си и това е неговата формула за успех. "Мисля че моят стил ми дава възможност да играя още много години, тъй като се състезавам без напрежение.

"Играл съм близо 1000 мача, това има значение, но аз подхождам много професионално, когато става въпрос за възстановяване, масажи, диети, сън и всичко от основно значение. Убеден съм, че ми остават още много години на топ ниво," зарече се ФедЕкспрес.

В момента Роджър Федерер има само 1 титла до US Open, което е най-слабото му постижение от 2001-а година. За сметка на това Новак Джокович вече е с 9 титли.

"Новак е впечатляващ, да не кажа нещо повече. Направи невероятна серия, особено след като загуби финала тук преди година. Страхотен е за гледане. Успях да наблюдавам 10-15 от неговите срещи. Все пак ми е трудно да дам оценка за играта му, не съм гледал достатъчно

"Статистиката говори сама за себе си. Той е сред фаворитите тук, ако не и главният претендент," допълни швейцарецът.

Федерер стартира срещу Сантяго Хиралдо в 03,00 часа през нощта днес.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини