Новият треньор на Вожняцки остава "под прикритие"



27-08-2011 14:37 | Niki Niki

Каролина и Пьотър Вожняцки обявиха, че няма да разкриват името на новия треньор, който вече се грижи за подготовката на датчанката. Оказва се, че този специалист по-скоро ще бъде "технически консултант" и ще дава своето мнение за играта на Каро.

Решението за наемането на нов специалист било на Пьотър, който понесе куп критики за влиянието си върху своята дъщеря. Спекулира се, че легендарната Мартина Навратилова е човекът, който ще дава съвети на Вожняцки.

"Аз ще бъда "ежедневния" й треньор и ще внедрявам идеите на новия човек в нашия щаб. Държа да отбележа, че съм напълно съгласен с неговите виждания. Каролина трябва да надгради сегашната си игра на базата на това, което вече има и да подобри няколко компонента.," обясни Пьотър Вожняцки.

"Новият треньор е свързан с тениса от години и затова иска да запазим неговата анонимност. Работата ще протича чрез видео материали, но и лично," допълни той.

Самата Вожняцки демонстрира подобрение във формата преди US Open. Тя с лекота достигна финала на турнира в Ню Хейвън и може да пристигне в Ню Йорк с титла.

Последните мачове на Каро в Ню Хейвън бяха изгледани от новото й гадже Рори Макилрой, който бе в компанията тъкмо на баща й Пьотър, който явно е одобрил избора на дъщеря си.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини