Световният №1 поиска титла №4 от Големия шлем



25-08-2011 16:11 | Станко Димов

Новак Джокович е героят на сезона, това е ясно. След като за 59 мача загуби само 2, сърбинът е на прага да запише може би най-силният сезон в историята на тениса изобщо. Напълно очаквано в навечерието на последния за сезона турнир от Големия шлем всички погледи са насочени към сърбина, който от своя страна мечтае за поредна титла.
Преди дни световният №1 притесни феновете си, след като се отказа във финала в Синсинати заради контузия. Травмата обаче не е нищо сериозно, увери сърбинът. 

 

Не мисля, че леката травма, която имам, ще повлияе по някакъв начин на увереността ми на корта”, коментира Джокович. „Става дума по-скоро за възпалени, отколкото за контузия. Разбира се това направи задачата ми на корта (в Синсинати) много по-трудна. Като цяло обаче приемам за нормални подобни наранявания. Все пак съм загубил само два мача за цялата година, натоварването е много голямо. Гарантирам ви, че увереността ми все още е на много високо ниво”, коментира световният №1.


„Не се притеснявайте, ръката ми не е мъртва, вижте”, каза Ноле и размаха с дясната си ръка ракетата, която държеше. „Няма сериозни увреждания, няма разкъсване на мускули. Само възпаление, което мога да нарека незначително”, продължи Джокович.


„Отивам на US Open, за да бъда добър, за да покажа силен и качествен тенис. Отказах се на финала в Синсинати точно заради това – за да бъда готов напълно за Ню Йорк”.
От началото на годината Новак Джокович има 57 победи и 2 загуби. Ако спечели в Ню Йорк, то той ще държи в ръцете си 3 от 4-те турнира от Шлема, след като по-рано спечели Australian Open и Уимбълдън, а на „Ролан Гарос” достигна полуфинал.


„Сега положението за мен е различно, непознато, защото никога не съм бил поставен под №1 в схемата в турнир от Големия шлем. Това е привилегия, предизвикателство. Огромно предизвикателство, за което съм готов. Наслаждавам на всеки ден като №1. Продължавам да бъда много съсредоточен на корта и да тренирам здраво”, коментира Ноле.


Сърбинът обаче не винаги е бил сред любимците на феновете в САЩ. Преди две години, точно на US Open той влезе в конфликт с Анди Родик, след като му направи забележка по време на интервюто на корта секунди след мача. Напълно очаквано феновете тогава застана на страната на Родик. Джокович обаче е убеден, че миналата година отново е спечелил симпатиите на публиката след победата над Федерер на полуфиналите и страхотния финален двубой с Рафаел Надал.


„Не искам да си спомням за този момент, това е опит, който не трябва да имаш. Все пак трябва да се учим от грешките си. Според мен хората оценяват играта, това, което правим на корта. Харесва ми да играя на централния корт в Ню Йорк и мисля, че хората също ме харесват”, каза още Джокович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини