Бердих задълбочи кризата при Федерер (видео)



20-08-2011 00:18 | Станко Димов

Кризата в представянето на Роджър Федерер продължава да се задълбочава. Швейцарецът напусна турнира от „Мастърс” сериите в Синсинати, след като бе победен с 6:2, 7:6 (3) от Томаш Бердих. По този начин ФедЕкспрес се прости с надеждата да вдигне за рекорден пети път трофея, за който по традиция излиза за последно преди US Open.


На противоположния полюс е представянето на чеха Бердих, който през последните месеци сякаш намира формата си. Въпреки, че видимо изпитваше болки в дясното рамо и на два пъти поиска помощта на физиотерапевт, Бердих изигра страхотен мач, в който не допусна нито една точка за пробив на съперника си.


Първият сет продължи половин час, а в него изненадващо или не Бердих тотално надигра именития си съперник. Финалистът от Уимбълдън осъществи 2 пробива и след безупречна игра при сервис поведе с 6:2. Особено трагичен бе швейцарецът след втори начален удар, след който взе 11% от точките.


Проблемите за Федерер продължиха и през втория сет. Въпреки, че швейцарецът сравнително по-често намираше първия си сервис, той продължаваше да взима с мъка подаванията си. Бердих пък се възползваше от всеки втори начален удар на съперника, за да нанесе мощен ретур, който в повечето случаи се превръщаше в уинър.

 

В крайна сметка до пробиви не се стигна и двамата играха тайбрек, където логиката възтържествува – 7:3 точки за Бердих и място на полуфиналите. Любопитното е, че това бе трета победа за чеха в последните четири двубоя срещу Федерер.

За целия мач Федерер допусна 30 непредизвикани грешки и взе 7 от 28 точки след втори сервис, което говори за моментното му ниво.


В спор за място на финал Бердих ще се изправи срещу победителя от двубоя Новак Джокович – Гаел Монфис.


Както е известно по-рано днес куфарите от Синсинати стегна и Рафаел Надал, който бе победен от може би най-постоянния играч в последните 2 месеца Марди Фиш.

"Мастърс 1000" в Синсинати пък показва, че тазгодишният US Open ще бъде по-непредвидим от последните години, макар големият фаворит да остава Новак Джокович.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини