Дел Потро: Федерер игра като №1 в света



17-08-2011 16:16 | Николай Драгиев

Хуан Мартин дел Потро определи представянето на Роджър Федерер срещу него в двубоя им от втори кръг на турнира в Синсинати, като впечатляващо. Според аржентинеца Федерер е играл като играч, който е №1 в света.

"Имах чувството, че Роджър игра като номер 1 в света," заяви Дел Потро. "Той беше много уверен при свой начален удар, а това е особено важно при топ играчите като него. Усещането бе подобно на мача ни от "Ролан Гарос" 2009. Тогава той бе невероятен и ме победи в петия сет. Мисля че сега показа също толкова добра игра."

За Дел Потро оттук нататък целта е ясна - да се представи силно на US Open.

"Ще тренирам здраво и искам да съм на 100% за US Open. Обичам този турнир. Ще бъда в Ню Йорк, след което ще си взема почивка, за да помисля върху този сезон и да реша всичките си физически проблеми," разкри той.

От своя страна Роджър Федерер остана доволен от представянето си. "Играх чудесен първи сет и много добър втори. Очаквах тежък мач срещу Хуан, но всъщност се получи по-добре за мен, отколкото си мислех. Не позволих на Хуан да играе по начина, по който го прави по принцип."

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини