МакЕнроу призна: Федерер е най-великият за всички времена



09-02-2010 23:03 | Станко Димов

Джон МакЕнроу винаги е бил консервативен в изказванията си за Роджър Федерер, до днес. Големият Джон най-накрая призна, че Роджър е най-великият играч в историята на тениса. Изказването на МакЕнроу идва няколко седмици преди турнира BNP Paribas Zurich Open, където Федерер ще играе пред родна публика. 

 

"Роджър просто е най-великият за всички времена. Той е един от най-приятните играчи, които някога съм виждал. Мога да го гледам на корта с часове и това няма да ми омръзне. Моят идол винаги е бил Род Лейвър, Пийт Сампрас е непобедим на свещената трева на Уимбълдън, но Федерер просто е по-велик от всеки друг в този спорт", сподели МакЕнроу. 

 

"През последните няколко месеца вече видяхме човека Федерер. Той стана баща, започна да показва емоция на корта и с това спечели още хиляди привърженици. Новият, човечният Федерер, определено ми допада много повече", каза още легендарният американец.

 

Според Макенроу, най-забележителният успех в кариерата на Федерер е достигането му до 23 поредни полуфинала на турнири от Големия шлем, традиция, която започна от Уимбълдън 2003. 

 

"Вижте фактите - Роджър има много титли, но не това е важно. 23 полуфинала в Шлема без прекъсване - феноменално. Това прави средно по 2-3 титли от Големия Шлем за една календарна година, няма как да има по-голям от него". 

 

"Лично аз много съжалявам, че Рафа Надал страда от контузии през последните години. Той е единственият, който знае как да спре Федерер и когато двамата са на корта винаги е интересно. Роджър се възползва по възможно най-добрия начин от травмите на Рафа. Това се видя най-ясно миналата година на "Ролан Гарос". Може би той никога нямаше да спечели този турнир, ако се изправяше срещу Надал". 

 

Макенроу сподели, че именно Надал може да "събори" Федерер от върха в ранглистата.

 

"Да, сега е номер 4, но е контузен. Всички знаем какво може Рафа когато е в оптимална форма. В Мелбърн миналия месец само той можеше да спре Роджър, но коляното му не издържа. Стискам му палци да се върне час по-скоро на корта, Надал е голям шампион и го заслужава", каза в заключение МакЕнроу. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини