Джокович: Не мисля колко двубоя ще загубя, а колко още ще спечеля



15-08-2011 18:23 | Станко Димов

В неделя вечер Новак Джокович влезе в историята като първият човек, който печели 5 титли от „Мастърс” сериите в рамките на един сезон. Сърбинът го направи, след като на финала на „Роджърс Къп” в Монреал надви с 2:1 сета Марди Фиш.

 

По този начин Джокович продължи невероятната си серия от началото на годината, която включва 53 победи и 1 загуба. Нещо повече, за първи път от 1993-та година новият световен №1 печели титла в дебюта си на върха на ранглистата (за последно го стори Пийт Сампрас).


„Аз съм човек, определено мога да ви уверя в това. Радвам се на фантастичната година, но в никакъв случай не мисля колко мача мога да загубя. Напротив, мисля колко мача още мога да спечеля”, коментира сърбинът.


В Канада Джокович се появи на корта за първи път след триумфа на Уимбълдън и показа, че се чувства отлично на твърда настилка. По пътя към титлата в Монреал той загуби само един сет.


„Знам, че в момента пиша история и чувството е много специално. Аз съм само на 24 години и все още изгарям от желания да печеля всички турнири, на които участвам”, заяви световният №1.


Ноле няма да има особено много време за почивка, защото тази седмица ще се включи в друг много силен турнир – „Мастърс”-а в Синсинати. Предвид ранкинга си Ноле почива в първия кръг, а във втория ще се изправи срещу спечелилия двубоя Райън Харисън (САЩ) – Хуан Игнасио Чела (Аржентина).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини