Джокович на прага на нов рекорд; Фиш с пореден финал



14-08-2011 04:50 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович и най-добрият американски тенисист Марди Фиш достигнаха до финала на "Мастърс 1000" в Монреал. Така Джокович ще може да се бори за своята 9-а титла през сезона, а Фиш вече има 3 финала в последните 4 седмици от US Open сериите.

Джокович е много близо до ново историческо постижение. Той може да стане първият играч с 5 титли от "Мастърс 1000" серията в един сезон. Сърбинът е с 52 победи от 53 мача за 2011-а.

Ноле почти нямаше проблеми в своя полуфинален двубой срещу Жо-Вилфред Цонга. Той реализира първата си точка за пробив, която по ирония на съдбата бе с цената на реализиран сетбол - 6:4.

Сърбинът продължи да доминира на корта срещу Цонга, който се стремеше да излиза често на мрежата. При 3:0 за Джокович във втория сет, французинът се оплака от травма и прекрати участието си в мача. Вероятно не става въпрос за сериозен проблем, а Цонга се пази за следващата седмица, когато ще играе в Синсинати.

"Искам да съм сигурен, че ще участвам в Синсинати следващата седмица," коментира Жо.

В същото време световният номер 8 Марди Фиш достигна трети пореден АТР финал. Той надигра новия член на топ 20 Янко Типсаревич с 6:3, 6:4.

Съвсем наскоро Фиш спечели шестата си титла след успех над Джон Иснър в Атланта. След това той загуби и финал в Лос Анджелис от Ърнест Гулбис.

"Мечтата стана реалност. Отчаяно исках да съм в топ 10 преди US Open," заяви Фиш.

"Не съм доволен от играта си, иначе седмицата беше страхотна за мен," коментира Типсаревич. "За да разчитам на победа срещу него имам нужда да играя силно, а аз не го направих."

От своя страна Марди Фиш вече има три загубени финала от категорията "Мастърс 1000" - два пъти в Синсинати и един път в Индиън Уелс.

Шансовете да го стори не изглеждат добри. Джокович му води с 6:0 в преките сблъсъци досега.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини